Moeilijk weekend tijdens de 2e wedstrijd in Mariembourg.

We waren vrijdag aangekomen op het circuit van Mariembourg in zuid Belgie. Op vrijdag hebben we de eerste trainingen afgelegd en de baan mogen verkennen. Het was inmiddels 10 jaar geleden dat ik hier voor het laatst gereden had. De vrijdag trainingen verliepen soepel en nagenoeg vlekkeloos, we zaten er goed bij.

Op zaterdag hebben we nog een aantal trainingssessies gehad en ook de kwalificatie aan het eind van de middag. Zaterdagochtend verliep goed, weinig problemen en de snelheid was prima. Dit verandere later in de middag. De kart kreeg teveel grip en we kregen het maar niet verholpen. We hebben alles geprobeerd wat je maar kon proberen maar niks hielp helaas. Alles kwam op hetzelfde neer en we bleven teveel grip houden.Voor de kwalificatie weer een andere setup geprobeerd maar dit was ook niet goed. De kart wilde niet reageren zoals ik het wilde. Dit resulteerde uiteindelijk in een 21ste plek met tijdrijden, zeer teleurstellend.

Zondag; de dag van de wedstrijd.

S’ochtends tijden de warm up was het nat. In natte conditie ging het geweldig, ik kon meteen een tweede tijd neerzetten op een paar honderste van de nummer 1. Dit gaf natuurlijk weer een beetje vertrouwen voor de komende races.

Race 1 als 21ste mogen beginnen. Wanneer je vanaf deze positie moet starten is het altijd oppassen met de start en de 1ste ronde. Ik had een prima start en pakte meteen een aantal plekken. Tijdens de race werd de kart weer minder en verloren we snelheid. Dit resulteerde uiteindelijke tot een 11de plek. Wel 10 posities goed gemaakt maar de snelheid waarmee we reden gaf geen goed gevoel voor de 2de race.

De 2de race mochten we vanaf p11 starten. Tijdens de start kon ik geen posities pakken. Ik zat net in het geduw en getrek waardoor ik niet naar voren kon. Deze race werd nog moeilijker dan de 1ste race. De snelheid werd steeds minder en ik zakte steeds verder weg. Ik ben uiteindelijk 15de gefinisht, Zeer matig resultaat.

Voor race 3 hadden we geen aanpassingen meer gedaan. We hadden alles geprobeerd wat je maar kon proberen maar niks hielp. De enige hoop die we nog hadden was regen. We kregen uiteindelijk waar we op hoopten. Tijdens de opwarmronde van race 3 begon het te regenen, dit was het moment dat we konden toeslaan.

Ik mocht de race vanaf p13 beginnen. In de eerste bocht kon ik al 6 man passeren! Ik lag na 2 bochten al op plek 7. De volgende bocht kon ik weer twee man passeren. Ik kwam uiteindelijk als 3de de 1ste ronde door! Ik had in het begin van de wedstrijd veel meer snelheid dan de rest van het veld. Binnen 2 rondes kon ik de koppositie pakken en wegrijden van het veld. Na een aantal rondes had ik een groot gat opgebouwd. Dit gaf rust voor de rest van de wedstrijd. Het begon steeds harder te regenen dus het werd steeds lastiger om te rijden. Ik had nog maar een doel en dat was op p1 in te finishen.

Uiteindelijk won ik de wedstrijd met een voorsprong van 5 seconden!

Dit resultaat hadden we echt nodig na alle tegenslag van hiervoor. Uiteindelijke 10de van de dag met een overwinning. We hadden het graag anders gezien maar door de overwinning van de laatste manche is er nog geen man overboord.

Ik wil graag even aantal mensen bedanken voor dit weekend:

Tegelhandel waalwijk Vincent Slijkoord Jeroen Jowi Richard Trading Bas Harting allemaal heel erg bedankt voor jullie harde werk!

Ook wil ik natuurlijk mijn sponsoren bedanken zonder hun kan dit allemaal niet gerealiseerd worden:
Peter van Son Interieurobjecten
Dopharma B.V.
Van Kessel Tankservice
Van Riel Forklifts B.V.
Balkon Totaal
De Hoeve Multipower

Heel erg bedankt allemaal. We zijn nog steeds op zoek naar aantal sponsoren om er dit jaar een succes van te maken! Zou je mij willen ondersteunen stuur dan even een mailtje naar jasperdebrouwer@hotmail.nl

De volgende wedstrijd vindt plaats in Venray op 18 en 19 mei. Tot dan!