1ste GK4 wedstrijd te Genk:

Na een lange tijd niet gereden begon het toch weer te kriebelen ‘het karten’. Heel de winter hard opzoek geweest naar sponsoren. Deze hebben we gelukkig een aantal kunnen vinden om dit allemaal waar te kunnen maken.

Op vrijdag begonnen voor mij de trainingen. Na 5 jaar niet gereden te hebben verliep dit allemaal behoorlijk goed. Veel kunnen proberen en goed kunnen meten met de rest van het veld. Op vrijdag konden we al opmaken dat we er zondag goed bij zouden zitten! Vrijdag dus positief afgesloten.

Zaterdag was weer trainingsdag + op zaterdag wordt de kwalificatie verreden. Zaterdag was het continu droog en konden we de lijn van vrijdag goed doorzetten. Net voor het tijdrijden begon het toch te regenen. Tijdens de kwalificatie kon ik mezelf niet goed positioneren op de baan waardoor ik in verkeer zat en niet de perfecte snelle ronde kon neerzetten. Uiteindelijk P6 met tijdrijden, zeker niet slecht na zolang niet gereden maar gezien de snelheid van vrijdag had er meer ingezeten.

Zondag wedstrijddag!:

Ook de wedstrijddag beloofde een natte dag te worden. De eerste race mochten we vanaf p6 beginnen. Ik had een hele goede start en kon gelijk opschuiven naar p4. In de eerste paar ronde heb ik nog wel moeten vechten voor deze positie, hierdoor konden de nummer 1, 2 en 3 wegrijden. De snelheid was prima met als resultaat een keurige p4.

De tweede race werd een ware gok qua afstelling van de kart. Door de wind werd de baan ineens heel erg snel droog. Deze race zou ook op slicks verreden worden maar er hing nog altijd regen in de lucht. De race werd nog even een half uur uitgesteld vanwege de wind. Ook deze keer had ik weer een goede start ik kon meteen doorschuiven naar p2 had zelfs bijna even de koppositie te pakken! Nog in de 1ste ronde kreeg ik een flinke tik op me achterwiel waardoor ik veel schade opliep. Ik merkte het meteen en het was ook te zien vanaf de tribune. Heb de race met pijn en moeite kunnen uitrijden maar er toch nog een p4 uit kunnen slepen. Gezien de conditie van de kart was dit prima.

Eigenlijk zou er nog een 3de race worden verreden maar deze werd helaas afgelast vanwege de wind. Uiteindelijk zijn we de 1ste wedstrijd van het seizoen 4e geworden (gedeeld 3de op punten), prima start dus en waardevolle punten voor het kampioenschap.

De volgende race zal plaatsvinden op Mariembourg (BE) 6-7 april.

Graag wil iedereen bedanken voor het mogelijk maken van dit seizoen.

Kees Kuijer Christian Kuijer Vincent Slijkoord Jeroen Jowi en mijn ouders natuurlijk.

Ook wil ik graag mijn sponsoren bedanken!
Rick Mandemakers Peter van Son Interieurobjecten
Richard Trading
Marcello De Bruijn Dopharma B.V.
Tegelhandel waalwijk
Marco de Vries van Kessel olie
Rutger van der Lee Van Riel Forklifts B.V.

Om er nog meer uit te kunnen halen zijn wij nog steeds opzoek naar sponsoren! Mocht je interesse hebben stuur even berichtje of een email naar jasperdebrouwer@hotmail.nl

Jasper de Brouwer

Ps: zeer blij met mijn nieuwe helm van Miko Bouvier!