Finale wedstrijd GK4 te Genk:

Afgelopen weekend stond de laatste wedstrijd van het seizoen op het programma. De wedstrijd vond plaats op het mooie circuit van karting Genk. Net als alle andere weekenden begonnen we op vrijdag met trainen. De trainingen verliepen vlekkeloos, de kart was perfect, motoren liepen goed en we werden steeds maar sneller. Het zag er naar uit dat we een van de snelste waren.

Ook op zaterdag konden we deze lijn doorzetten. De trainingen in de ochtend verliepen goed. We konden continu top 3 tijden rijden. Aan het eind van de middag stond de kwalificatie op het programma. Tijdens de kwalificatie mocht ik en kon ik mijn snelheid bewijzen. Voor het eerst sinds lange tijd kon ik weer een pole position pakken, P1 dus!

Alleen had ik in een snelle ronde een foutje gemaakt. Tijdens deze ronde kwam onverwacht tegen een bandenstapel aan met mijn voorwiel. Door deze actie was de voorkant van mijn kart krom. Hopen dat dit niet teveel hinder zou brengen tijdens de race op zondag.

Zondagochtend begon de dag met warming up. Tijdens de warming up hadden we iets minder snelheid als vrijdag en zaterdag, niks aan de hand want het was tenslotte maar vrije training. Uiteindelijk P11 tijdens de vrije training.

Race 1 mochten we dan vanaf P1 vertrekken. Mijn start was goed alleen de nummer 2 kreeg het toch voor elkaar om mij in te halen in de 1ste bocht. We hadden beide een goed tempo in het begin en konden ook goed wegrijden van de rest van het veld. Doordat we elkaar niet aanvielen konden we lekker wegrijden en een klein gaatje slaan. Een klein gaatje was genoeg dit weekend want de verschillen waren ontzettend klein.
Echter veranderde alles in ronde 9. Vlak voor de chicane brak het hart van mijn remschijf waardoor ik niet meer kon remmen en vol rechtdoor eraf schoof. Zelf gelukkig niks aan over gehouden de kart is helaas wel afgeschreven. Zuur want we reden nog steeds op P2 en de snelheid was nog steeds goed.

Race 2 moesten we vanaf p31 komen met een andere kart. Ik had een goede start en kwam de 1ste ronde al als 17de door. Gedurende race kon ik goed naar voren en passeren. Race 2 ben ik op p8 gefinisht, prima resultaat gezien wat er in race 1 gebeurd was.

Race mocht ik vanaf p17 beginnen. Ook tijdens de race was mijn snelheid prima. Ik kon veel mensen inhalen en weer terug naar voren rijden. Uiteindelijk race 3 op p8 weer gefinisht. Jammer van race 1, dit weekend had op zijn minst een podium verdiend.

De eindstand van het jaar wordt nog berekend. Het kan zijn dat we 2de, 3de of 4de in totaalklassement zijn geworden.

Ik wil graag in het bijzonder al mijn sponsoren bedanken. Zij hebben dit jaar mogelijk kunnen maken zonder hun was dit allemaal niet gelukt. Allemaal heel erg bedankt en wellicht tot volgend jaar😉

Ook wil ik graag mijn ouders bedanken, Vincent Slijkoord voor de motoren en alle support en Bas Harting voor het extra sleutelwerk.

Graag wil ik mijn ouders bedanken voor het sleutelwerk en het organiseren en Vincent Slijkoord voor de motoren.

Mijn sponsoren:
Tegelhandel waalwijk
Richard Trading
Peter van Son Interieurobjecten
Dopharma B.V.
Balkon Totaal
Van Kessel Tankservice
De Been automaterialen
Van Riel Forklifts B.V.
Optima Batteries

Allemaal heel erg bedankt en graag tot volgend seizoen!