Race 5 te Spa franchorchamps,

Afgelopen weekend stond race 5 op het programma. We waren op vrijdag vroeg vertrokken zodat we op deze dag konden gaan trainen.

De vrijdag verliep voorspoedig. We konden veel testen in het droog en de tijden waren prima. Ook zaterdag ging het goed in het droog. We konden continu top 5 tijden rijden. Ondanks alle problemen die we in het droog hadden door het jaar heen ging het hier goed en zaten we bij de top!

Zondag zou alles anders worden. Deze dag bestond uit veel regen + natte baancondities. Wanneer het nat is zijn we altijd sterk dus de vooruitzichtigen voor deze dag zagen er goed uit.

Tijdens de kwalificatie kwam ik helaas veel verkeer tegen in mijn snelle rondjes. Ik had dus geen vrije rondes voor een toptijd neer te zetten. Ondanks het verkeer kon ik een mooie 3de tijd noteren. Prima startplek voor race 1!

De verschillen waren ondanks de regen heel klein, dit beloofde een spannende race te worden. Helaas werd ik tijdens de start van race 1 voor de 1ste bocht achterste voren getikt.. mijn goede kwalificatie ging in een keer verloren en de kans op de winst was ook verkeken. Ik kon weer vanaf de laatste plek terug naar voren gaan rijden. Tijdens de race liet ik zien dat we echt voor de winst hadden kunnen gaan, ik was continu het snelste zelfs met inhalen. Ik was uiteindelijk nog terug gereden naar plek 7. Tijdens de start werd mijn voorbumper geraakt, deze zat niet meer op de goede plek waardoor ik een 3sec penalty kreeg. Uiteindelijk race 1 als 11de gefinisht.

Race 2 mochten we dus als 11de starten. Ik had een goede 1ste ronde en kwam als 7de door. Ook tijdens deze race was de snelheid goed. Ik kon snel naar plek 4 rijden. Helaas had de top 3 al een gaatje geslagen. Door de kleine verschillen kon ik dit niet dicht rijden. Deze race keurig op plek 4 gefinisht!

De laatste race mochten we als 7de beginnen. Tijdens de opwarmronde bleek de baan als iets droger als verwacht. Ook deze race had ik weer de snelheid. Ik kon gemakkelijk en snel inhalen, ik lag ook al snel op de 2de plek. Alleen liep onze bandenspanning net wat te hoog op door het opdrogen van de baan. Ik kon de 2de plek niet vasthouden en finishte uiteindelijk als 3de.

Uiteindelijk toch nog 4de van de dag geworden. Jammer van race 1 want er had meer in gezeten!

Graag wil ik mijn ouders bedanken voor het sleutelwerk en het organiseren en Vincent Slijkoord voor de motoren.

Ook wil ik graag al mijn sponsoren bedanken:
Tegelhandel waalwijk
Peter van Son Interieurobjecten
Richard Trading
Balkon Totaal
Dopharma B.V.
Van Kessel Tankservice
Van Riel Forklifts B.V.
Optima
De Been automaterialen

17 november staat alweer de laatste wedstrijd van het seizoen te wachten. Deze zal plaatsvinden in Genk International Karting Circuit. Op dit moment sta ik nog steeds 3de in het tussenklassement, ik sta 3 punten achter de nummer 2. De nummer 1 is helaas te ver weg en zullen we waarschijnlijk niet meer kunnen pakken.