Afgelopen weekend stond race 4 te Mariembourg (BE) op het programma. Na een lange zomerstop werd het tijd voor het tweede gedeelte van het seizoen.

We waren net zoals anders op vrijdag vertrokken voor de vrije trainingen. Door de wisselende omstandigheden was het vrij lastig om dingen te proberen en de juiste afstelling te vinden.

Op zaterdag was dit niet anders. Over de gehele dag gezien zaten we er goed bij behalve bij de kwalificatie. Net voordat we moesten kwalificeren begon het te regenen dus we besloten wat hoger weg te gaan in bandenspanning. De baan droogde helaas ontzettend hard dus mijn afstelling was niet goed, resultaat 22ste..

Zondag werd een volledig natte dag. Tijdens de warmup van 5 minuten voelde het ook meteen goed aan, snelste tijdens de warmup. Dat geeft natuurlijk een goed gevoel voor de wedstrijd.

De 1ste race mochten we vanaf 22 beginnen. Het begin verliep rommelig, je moest ontzettend goed uitkijken dat je niemand zou raken of er zelf niet vanaf gereden zou worden. Langzaam reed ik door het veld heen naar voren toe. Ik was deze race als 10de gefinisht wat een prima startplek is voor race 2.

Tijdens dit evement was de concurentie wel sterker dan normaal, er deden 10 benelux/ek rijders mee. Dit zou het wel moeilijker maken om in race 2 naar voren te rijden.

Race 2 mochten we als 13de beginnen (had een tijdstraf gehad in race 1). Ik had een mega goede start en schoot in de 1ste bocht al meteen naar plek 7. Alleen in de 2de en in de 3de bocht reed er iemand zo hard achterop mij dat mijn achterbumper afbrak. Dit betekende dus helaas einde wedstrijd, 36ste gefinisht. Als we deze race hadden kunnen uitrijden waren we waarschijnlijk rond plek 5 gefinisht.

Door mijn slechte resultaat van race 2 mochten we de laatste race als 25ste beginnen. Ik zou er alles aan doen om zo snel mogelijk naar voren te komen. Dit lukte ook, de 1ste ronde had ik er al 10 ingehaald en kon mijn weg naar voren vervolgen. Ondanks al het inhaalwerk reed ik een van de snelste tijden van het veld. Uiteindelijk werd ik 7de, hiermee waren we allemaal tevreden zeker ook gezien hij ik deze race had gereden.

Het volgende evement zal plaatsvinden in Spa (BE) op 26/27 oktober. Hopelijk halen we hier een goed resultaat. Ondanks de mindere resultaten zijn we wel gestegen in het tussenklassement. We staan op dit moment 3de en alles lijkt nog mogelijk.

Graag wil ik mijn ouders bedanken voor het sleutelwerk en het organiseren en Vincent Slijkoord voor de motoren.

Ook wil ik graag al mijn sponsoren bedanken:
Tegelhandel waalwijk
Peter van Son Interieurobjecten
Richard Trading
Balkon Totaal
Dopharma B.V.
Van Kessel Tankservice
de Been Automaterialen
Van Riel Forklifts B.V.
OPTIMA Batteries

Allemaal hartelijk dank en tot 27 oktober in Spa