Afgelopen weekend stond de 3de ronde van het GK4 kampioenschap op het programma.

Op vrijdag begonnen de trainingen verrassend goed, zeker gezien Venray niet mijn favoriete baan is. We hebben op vrijdag veel kunnen testen en weer nuttige meters kunnen maken.

Zaterdagochtend verliep ook nog goed. Ik kon snelle en constante rondetijden rijden die vergelijkbaar waren met de kop van het veld. S’middags werd het warmer en kreeg de kart iets teveel grip. Ik kon helaas geen piek rondje rijden in mijn kwalificatietraining wat resulteerde in een tegenvallende 14de plek.

Gelukkig worden de punten pas op zondag tijdens de wedstrijd verdeeld! Zondagochtend begon de warmup lekker, we konden een 6de tijd draaien en lieten daarmee zien dat we naar voren konden komen in de wedstrijd.

Race 1 beloofde een hectische race te worden, gezien Venray erg smal is en we met 36 rijders aan de start staan.

Race 1 ging van start en de gehele top 5 stapelde op elkaar in de 1ste bocht. Dit was natuurlijk gunstig voor mij. Ik kon dit alles mooi ontwijken en kwam als 9de de 1ste ronde door. Tijdens de race was mijn snelheid goed, ik kon rustig naar voren rijden. Dit resulteerde in een 5de plek, prima race.

Race 2 zouden we eigenlijk vanaf p5 mogen beginnen maar mijn kart wilde niet starten in de pitstraat. Tijdens de formatieronde mag je terug naar je positie rijden maar er werd zo hard opgereden dat je niet eens terug kon rijden naar je positie. Ik moest dus als 13de beginnen ipv als 5de. Eigenlijk was deze race al klaar voordat hij begon, helaas. 
Deze race verliep de start wel rustig dus ik moest geheel op eigen kracht naar voren rijden. Ik was goed onderweg tot de laatste ronde ik lag inmiddels weer op p8 tot dat er iemand van achter vol over mij heen vloog. Ik kon de race nog net uitrijden en finishte als 13de. De schade aan de kart was aanzienlijk groot. Jammer van deze race, als we gewoon als 5de hadden kunnen starten was dit waarschijnlijk allemaal niet gebeurd maar goed er was nog een race te rijden.

De laatste race mochten we als 9de beginnen. Ik voelde tijdens de opwarmronde al dat mijn motor iets minder vermogen had dan de twee voorgaande races. Ook de start van deze race verliep rustig. Ik verloor in de 1ste ronde 1 plekje en kwam als 10de door. De race verliep moeizaam en ik kon eigenlijk alleen mijn positie handhaven. Ik heb eigenlijk de hele race op deze positie gereden tot de laatste ronde toen kwamen er twee man voorbij die ik niet meer kon houden helaas. Race als 12de gefinisht.

Uiteindelijk 8ste in het dagklassement, jammer van de de 2de race als die anders was verlopen hadden we een heel ander weekend gehad.

One thought on “3e ronde: Venray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.